Sportmassage

Bel voor een afspraak

Sportmassage is een massagetechniek die gericht is op het onderhouden van de conditie van de spieren. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingsstoffen toe te laten, wat een sneller herstel mogelijk maakt. Regelmatige massage draagt bij tot hogere prestaties en sneller herstel tussen de trainingen door, ook kunnen voorstadia van mogelijk blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld.

In mijn behandelingen pas ik meerdere technieken toe, zoals bindweefselmassage en triggerpointmassage.

masseren om te activeren

Naast het inzetten van sportmassage bij blessures kan deze massage ook voorafgaand aan het sporten worden toegepast om de spieren te activeren. Een dergelijke massage zal dan ook een stimulerend karakter hebben, maar vervangt niet de juiste warming up! Na een prestatie zitten de spieren vaak vol afvalstoffen, het lichaam moet hiervan herstellen en een sederende massage kan een goede bijdrage leveren aan dat herstel.

in conditie houden

Verder kan sportmassage helpen het lichaam in conditie te houden tijdens perioden met minder beweging dan normaal. Te denken valt aan een trainingsstop of vakantie.

Sportmassage Oosterhout masseert niet bij:

Handig om te weten