MEDICAL TAPING

Bel voor een afspraak

Medical taping, ook bekend als kinesiotaping, is een therapeutische techniek waarbij elastische tape wordt aangebracht op de huid om verschillende doelen te bereiken. De tape zelf is elastisch en ademend, vergelijkbaar met de elasticiteit van de menselijke huid.

Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit van medical taping kan variëren en afhankelijk is van de specifieke aandoening en de juiste toepassing van de tape. Het wordt aanbevolen om een gekwalificeerde professional te raadplegen voor het correct aanbrengen van de tape, omdat onjuist gebruik mogelijk niet de gewenste resultaten oplevert.

Enkele belangrijke werkingen van medical taping:

Ondersteuning van spieren

De tape kan worden aangebracht om spieren te ondersteunen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Dit is vooral nuttig bij blessures waarbij de spieren extra ondersteuning nodig hebben.

Verbetering van bloed- en lymfecirculatie

Door de elasticiteit van de tape wordt de huid lichtjes opgetild, waardoor ruimte ontstaat tussen de huid en de onderliggende weefsels. Dit kan de bloed- en lymfecirculatie bevorderen, wat kan bijdragen aan het verminderen van zwellingen en het versnellen van het herstelproces.

Pijndemping

De tape kan de druk op pijnlijke gebieden verminderen, waardoor pijn wordt verlicht. Dit kan vooral nuttig zijn bij chronische aandoeningen of na een blessure.

Correctie van houding en beweging

Medical taping kan worden gebruikt om de houding te verbeteren en ongewenste bewegingspatronen te corrigeren. Dit is relevant bij aandoeningen waarbij een juiste uitlijning van het lichaam cruciaal is.

Activering van spieren

Door de juiste spanning op de tape toe te passen, kan medical taping helpen bij het activeren van bepaalde spieren. Dit is van belang bij situaties waarbij spierzwakte moet worden tegengegaan.

Littekenbehandeling

De tape kan worden gebruikt om de spanning op littekenweefsel te verminderen, waardoor de mobiliteit van het littekengebied kan toenemen.

Sensorische ondersteuning

Medical taping kan de manier waarop de hersenen informatie ontvangen, veranderen. Dit kan invloed hebben op hoe we pijn ervaren en hoe we ons lichaam in de ruimte voelen, ook wel bekend als proprioceptie.

Behandeling MET TAPE

effecten medical taping

Handig om te weten

Sportmassage oosterhout tapt niet bij