MEDICAL TAPING

Bel voor een afspraak

In een relatief korte tijd heeft Medical Taping een plaats gekregen in het behandelen van sportblessures. Deze behandelmethode is 25 jaar geleden ontwikkeld door de Japanse arts Kenzo Kase, “Het Kenzo Kase concept”.

Dit concept heeft zich na een introductie in Europa verder ontwikkeld. Ook bij Sportmassage Oosterhout wordt deze tape techniek toegepast.

de werking en effecten

Volgens deze methode zijn elastische eigenschappen van de Medical Tape essentieel voor de behandeling. De elastische tape zorgt enerzijds dat de beweeglijkheid van het aangedane gebied behouden blijft en anderijds ’tilt’ de tape de huid op. Door het optillen van de huid wordt de druk onderhuids verminderd. Hierdoor kan herstel van de bloed- en lymfe circulatie optreden en pijnafname door drukvermindering op de pijnlijke plekken. De tape helpt op deze manier positief het natuurlijk herstelproces.

Andere effecten van de Medical Tape zijn verbetering van de spierfunctie, ondersteuning van de gewrichtsfunctie en neurofysiologische- en segmentale beïnvloeding.

Behandeling MET TAPE

effecten medical taping

Handig om te weten

Sportmassage oosterhout tapt niet bij